Spanske pilgrimme udgør under halvdelen af pilgrimmene på "Caminoerne" i Spanien. I 2015 kom 262.379 pilgrimme til Santiago.
Camino de Santiago/Jakobsvejen er nu blevet så populær, at man rent bogstaveligt kan kalde den - ikke bare en europæisk pilgrimsrute, men hele kristenhedens pilgrimsrute, idet spanierne udgør lidt under halvdelen (46,6 %) af det samlede antal pilgrimme, samtidig med at pilgrimme fra USA, Canada og Sydkorea nu begynder at vise sig i forholdsvis store tal på den årlige pilgrimsstatistik fra Pilgrimskontoret i Santiago.
Samtidig kan man af 2015-tallene se, at tyskerne, som i mange år har stået som nummer 1, når det gjaldt nationaliteten på ikke-spanske pilgrimme, nu må vige pladsen til fordel for Italien, idet over 22.000 eller 15 % af ikke-spanske pilgrimme i 2015 var italienere. Meget tyder dog på, at italienerne "kun får førstepladsen til låns", idet en ny tysk pilgrimsfilm "Ich binn dann mal Weg" her i decemberdagene mellem jul og nytår har haft premiere med stor succes i Tyskland og ventes at sende flere tusinde "nye" tyske pilgrimme afsted af Jakobsweg med rygsækken på.
Men på 2015 "top-ti-listen" blev Tyskland altså først nummer to efterfulgt af USA, Portugal, Frankrig, England, Irland og Canada. Jeg har endnu ikke antallet af danske pilgrimme, men et kvalificeret bud er, at omkring 1.700 danskere i 2015 har nået Santiago. Men her vender jeg også tilbage senere med flere informationer.
Det er interesant at se, hvordan franskmændene, der da denne hjemmesides redaktør begyndte at gå Caminoer for mange år siden, lå på en sikker førsteplads efter Spanien år efter år, langsom men sikkert er røget ned af listen, selvom antallet af franskmænd på "Caminoen" er steget og steget. Det viser noget om den eksplosive vækst, der har været i pilgrimsantallet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar