14 kommuner langs Camino Inglés vil nu gøre en ekstra indsats for at hjælpe pilgrimme på vej mod Santiago.
En af de forholdsvis nye reetablerede pilgrimsruter til Santiago, Camino Inglés, der med sine kun lige godt 100 km og kun 4 - 5 etaper må siges at være den mindste, har på rekordtid opnået en rimelig stor popularitet. I 2016 blev det til ialt 9.703 pilgrimme på ruten. I maj i år kom 1.115 ind til Santiago denne vej. Ruten er dermed blevet et rigtigt godt alternativ til de pilgrimme, der ikke ønsker at gå en af de længere jakobsveje til Santiago, og som heller ikke ønsker at begynde i Sarria på Camino Frances godt 100 km før Santiago, hvilket flere tusinde gør hvert år.
Camino Inglés var i middelalderen ruten for de pilgrimme, der sejlede til apostlen Jakobs grav i Santiago. De kom fra England, Irland, Skotland og også Skandinavien. Pilgrimmene skulle her kun gå de sidste ca 100 km til Katedralen i Santiago til fods. Ruten var dog langt fra ufarlig. Sørøvere lå på lur, og på de skibe, der blev opbragt af muslimske sørøvere, endte pilgrimmene ofte som slaver i Nordafrika. Derfor valgte langt de fleste pilgrimme ( som i dag) faktisk at gå hele vejen over Pyrenæerne til Santiago.
Nu er ruten blevet rimelig populær og forleden mødtes borgmestrene fra 14 af de 18 kommuner langs ruten for at danne en forening, La Asociación do Camiño Inglés . Borgmestrene lovede samtidig hinanden at gøre mere for at etablere yderligere pilgrimsservices på Camino Ingles.
Undertegnede har aldrig gået Camino Inglés, men jeg overvejer det næste gang, jeg kommer for tidligt til Santiago, som en ekstratur i stedet for at gå til Fisterre og Muxia - altså en tur modsat hovedstrømmen, hvilket jeg på nettet læser, at nogle pilgrimme gør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar