mandag den 5. august 2024

Fra Porto Lufthavn til Caminoen 2 !

Du kan tage direkte til Camino Portugues -  både til Centralrute og Kystrute - direkte fra lufthavnen i Porto, men det kan måske være lidt svært at finde rundt lige omkring lufthavnen.

Er der afmærkning til Caminoen fra Lufthavnen i Porto ?, lyder spørgsmålet med en henvisning til en artikel her på jakobsvejen.dk fra november 2017. Derfor 2-tallet i overskriften på denne artikel. For selv om det stadig er muligt at gå direkte på begge ruter - altså både kyst- og Centralruten direkte fra Lufthavnen, må undertegnede gøre en indrømmelse fra min seneste tur i juli i år. De mange parkeringspladser rundt om Lufthavnen gjorde mig temmelig forvirret, da jeg troede, at jeg uden problemer kunne gå direkte fra Lufthavnen til Centralruten, så det tog et stykke tid, inden at jeg var på rette vej. Men det er stadig muligt, og der er kun få kilometer i begge retninger, så det kan lade sig gøre - men måske skal jeg foreslå, at spørgeren bruger sin telefon til at finde vej de første par hundrede meter, hvilket jeg ikke selv gør, da jeg er en rundforvirret ældre herre, der ikke bruger kort på telefonen.

Derfor følgende: Hvis du går ind på www.gronze.coms kort over overnatningsmuligheder på Centralruten, der ligger ca 1½ km fra Lufthavnsudgangen -og altså kun ca 20 minutters gang, før de gule pile - er det forholdsvis nemt at se mulighederne for at gå direkte til Centralruten.  https://www.gronze.com/portugal/oporto/moreira-da-maia#albergues                                                  Men  - og jeg kan forstå at spørgeren overvejer kystruten - hvis du vil af kystruten følger du lufthavnen (landingsbanen på ventre hånd) mod nord, hvorefter der kommer en tunnel, der går under selve landingsbanen. Følger du denne vej er det "forholdsvis nemt" at ramme kystruten. Endelig går der metro mod kystruten - ikke mod centralruten - men her skal du først lidt tilbage mod Porto og skifte linie. Se selv metrokortet på nettet.

Jeg har tidligere taget direkte til kystruten uden problemer, men jeg måtte, som det fremgår af ovenstående,  løbe lidt rundt, da jeg ville til Centralruten tidligere på sommeren. 

Der er en mulighed mere: se på www.gronze.coms kort over ruterne, find frem til et punkt med afmærkning tæt på lufthavnen og tag en taxa det første stykke. Det koster ikke det helt vilde.

Her to link 1) Etape 1 af Kystruten med lufthavnen mod Øst:  https://www.gronze.com/etapa/porto/labruge

Og etape 16 af Centralruten: https://www.gronze.com/etapa/porto/vilarinho

Ingen kommentarer:

Send en kommentar