mandag den 23. september 2024

Camino Frances: Så er der igen Væggelus-melding !!!

Navarrete: En pilgrim fortæller, at han natten til i går blev bidt af væggelus på et privat herberg i Navarrete, der ligger mellem Logrono og Najera på Camino Frances ( 8. etape fra Saint Jean Pied de Port).

Det er ikke første gang - især på denne årstid, sidst på højsæsonen - at der er meldinger om væggelus på en Camino i Spanien. Lige efter Coronapandemien var der stort set ingen meldinger. Det var tydeligt, at mange herberg havde brugt "corona-pausen" til at gøre ekstra rent.

Og historien fra i går er - desværre - den samme, som jeg har hørt før, når det gælder private herberg. Herbergsbestyren benægter pilgrimmens stik og sår som væggelus - formentlig for ikke at ødelægge forretningen. På kirkelige og kommunale herberg er der oftere vilje til at hjælpe den pågældende med at få sovepose og alt tøj i tørretumbler o.s.v. Og her en advarsel: I får svært ved at finde overnatning med synlige væggelusbid. (Mærkeligt nok , kan visse herbergsejere gå se biddene, hvis de kommer andre steder fra, men ikke fra deres egne senge)

Også i fjor i oktober skrev jeg også om væggelus på caminoen. Men hvad gør jeg som pilgrim for at undgå det: 

Se grundigt efter under og omkring  madrassen, før du "indlogerer" dig rigtigt. Er der æg (små sorte) hylstre/skaller (lyse, lidt gennemsigtige brune), eller levende væggelus. Gå din vej igen og sig det til værten på vej ud. Tidligere pilgrimme - der er bidt - kan have efterladt små blodspor, ligesom væggene ofte kan røbe, om en væggelus er mast ud af en pilgrim.  

Jeg har skrevet en del om væggelus gennem årerne - uden nogen sinde selv at have været bidt ! Du kan læse en mere uddybende artikel fra 2018, som desværre stadig er aktuel: http://www.jakobsvejen.dk/2018/10/vggelus-eller-myg.html

PS: Jeg hører stadig - heldigvis - ikke om væggelus på pilgrimsvejene i Frankrig, hvor det ser ud til, at overnatningsstederne har rimeligt styr på det. 

PSS: Følg stadig branden i Portugal, før du tager på Camino Portugues

Ingen kommentarer:

Send en kommentar