tirsdag den 8. oktober 2024

Variante Spirituelle: Hvis båden ikke går ?

Camino Portugues: Fra Pontevedra er det muligt at forlænge ruten med en - ret fantastisk - tur ud for enden af Ulla-floden, hvorfra liget af Sankt Jakob i følge overleveringen blev sejlet ind til Santiago.

Der er en meget flot "pilgrimss-sejltur" fra Ulla flodens udmunding til Padron. Men hvad hvis båden ikke går. Og det har undertegnede prøvet. Jeg gik turen i 2018, men da jeg ville gentage turen i 2022 var der ingen båd. Se eventuelt med dagbog med båd her:  http://www.jakobsvejen.dk/2019/04/caminho-portugues-da-costa-og-variante.html . Nu spørger en pilgrim, hvad gør jeg, hvis båden ikke går ? Svar: Det er muligt med tog og bus, men der er sti - med en del afmærkninger langs flo0den. og her skal vi have hjælp af tyske Andrea, der har lavet en guide på denne hjemmeside: https://daspilgerforum.de/viewtopic.php?t=3534 Guiden kommer først et stykke nede. Men du kan også læse min oversættelse. Den kommer her:

Du spadserer langs havnen. Følg havet hele tiden langs landevej EP-9702, efter 3,7 km når du en rundkørsel,  skifter du til PO-549, men forlad den umiddelbart efter næste rundkørsel (4,4 km). Her drejer du til venstre ad en gangsti og slentre forbi havnen i Vilaxoán (6,1 km) og et industrianlæg (6,9 km); og du når en stor parkeringsplads (9 km) ved havnen i Vilagarcía de Arousa. Her ændrer du retning og går mod strandpromenaden. Hold til højre parallelt med PO 548. Du passerer havnen  Det kan du stadig gøre i Carril (11,2 km).  Og fortsætter parallelt med PO-548 (11,8 km) til næste rundkørsel (12,2 km), hvor du kort efter går broen ved jernbanelinjen (PO-548) og umiddelbart derefter går halvt til højre ind på PO-192 mod Bamio. En gul pil peger på det store, gule hus nummer 30 (højre).  Drej halvdelen til venstre ind på den ensrettede vej R. Campanario (13,4 km), som krydser PO-548 (13,9 km).Du kommer tilbage op til landevejen til og går lige  frem; Kryds PO-548 på en bro, følg en gul pil i A Dona (15,2 km).  til højre,  gå til PO-192 (15,5 km) og ta' PO-548 (16,5 km).

Til venstre for transformerstationen fører en gyde dig til en gangsti ("Catoira" med  informationstavle). Med den næste gade  til højre krydser du landevejen igen. (Her er der en pausemulighed.)  Lige frem kommer du til PO-548 igen, du skal gå ca 100 m til næste afkørsel på vejen og du kommer til en rundkørsel. Du følger stien i rundkørslen ca 300 m og svinger ad vejen til venstre, derefter  til højre fører en jordsti til en krydsende skovsti. Herefter nok en gang   venstre i næste  rundkørsel og  Du fortsætter herefter mod Catora og, efter en høj jernbanebro, slutter sig igen til landevej PO-548 igen (19,7 km) Nu bliver stien fin: den første mulighed  venstre og den anden igen  til venstre fører den dig under jernbanen (20,2 km) og hele tiden langs vandet forbiTorres de Oeste med Ermida de Santiago og vikingeskibene (21,7 km) Du krydser jerbanesporene igen (24,9 km). Og i Vilar, følger du sporene (skiftevis på høj og venstre side de næste kilo0meter (29 km) . Du krydser (under) en vejbro (31 km) til en rundkørsel, men du forlader ikke jernsporene, før der bygninger mellem stien og jernbanen. Du kommer straks forbi et lille kapel og krydser et lille vandløb. Umiddelbart efter er der to muligheder: Du følger skinnerne igen (31,6 km) og   gå til R. San Lois, og videre til Ponte Romana over Río Ulla . Og herfra den direkte vej til Padrón. ( Du kan i stedet vælge at gå fra Ponte Romana direkte  Herbón-klosteret., der ligger nogle kilometer fra den officielle rute.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar